Insnöade! (igen)

Nu har snöandet brakat loss ordentligt ännu en gång. Efter att ha konstaterat att alla liftar i Chamonix skulle vara stängda tänkte vi åka till italien i morse.


Efter att vi skottat fram bilen, satt på snökedjorna och åkt iväg så visade det sig att även Mont Blanc - tunneln var stängd. Eftersom vi ändå var ute och körde så försökte vi ta oss till Les Houches som var öppet, men trafikkaos gjorde att vi vände. Nytt kaos väntade när vi skulle in i Chamonix igen då två bussar fastnat i en rondell. Dagens facit: 3 timmar i bilen för att komma till samma parkeringsplats som vi startade ifrån.

Lavinfara 5 i dalen idag och snöar fortfarande så oklart när det blir åkning igen, men snö är alltid något positivt! Gott nytt år!

Film från Col du Belvedere

Efter en period med solsken är det nu snö på ingång igen. De senaste dagarna har bjudit på väldigt bra åkning på skuggsidorna; i solen har det varit lite för varmt vilket gjort att det bildats skare på nätterna. Vi har vi varit ute och turat en del och här kommer en liten edit från Col du Belvedere i måndags:



Imorgon jobbar Edvin sista dagen i Schweiz och ansluter sedan fullt ut till bergsgetkollektivet!

Från barmark till 325 cm snö på två veckor!

För två veckor sedan fanns här ingen snö överhuvudtaget. Sen har det snöat mer eller mindre konstant. Officellt snödjup på 2765 m är nu 325 cm, helt galet! De flesta liftarna är fortsatt stängda men till helgen väntas sol. Här kommer lite foton från senaste dagarna:


Edvin i Courmayuer, där det till och med var sol på sina ställen.


Patrik i Grands Montets och Brevent idag, samt en solterass i GM.

Video: Det bästa från 2010/2011!



Snön har fortsatt att falla i Chamonix de senaste dagarna. Knappt några liftar har varit öppna pga lavinfara, vind och för att de är helt enkelt är insnöade. I helgen var vi i Courmayeur, som bjöd på underbar skogsåkning. Det har snöat mycket där också, men inte lika mycket som på den här sidan mont blanc.

Den senaste tiden har Joel redigerat ihop en film med de bästa klippen vi fick ihop från fjolårets snöfattiga säsong. Här kommer den:



Insnöade!

Idag, liksom igår, är varenda lift i dalen stängd, pga snöoväder. Igår kom en fransk tomte med paket till Joel så att han kunde börja använda sin splitboard. Vi tog en tur upp till brevent, eftersom det är närmast:



Planen för idag är ännu oklar, men snöar gör det i alla fall!
/Patrik

Filmklipp från igår!

Snön har fortsatt att falla i Chamonix och kommer göra så ett tag till! Igår var det riktigt bra i Grands Montets. Här kommer en film med lite av gårddagens åkning:

A day in Grands Montets, Chamonix from Patrik Wallgren on Vimeo.


Säsongen är igång!

I lördags kom vi (Joel och Patrik) fram till ett snöfritt chamonix. Men så började snön falla sakta men säkert uppe på berget. Vi gick upp till skidsystemet i Brevent för att kolla in snön.




För några dagar sen kom snöandet igång på allvar och idag var det sol! Vi åkte till le Tour för att gå på tur och få säsongens första pudersvängar! När vi kom upp till mittstationen kunde vi inte hålla oss utan åkte ner direkt för att få några svängar. Sen gick vi upp igen. Lunchpaus vid mittstationen, sedan fortsatte vi upp mot toppen av Tete de Balme och åkte hela vägen ner. Ca 1300 fallhöjdsmeter totalt, inte så tokigt för vinterns första tur. En riktigt bra dag helt enkelt!



På fredag kväll kommer Edvin på besök över helgen och på lördag öppnar liftarna i Grands Montets. Sweeet!
/Patrik

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0