POW POW - film

Joel har redigerat ihop en ny film! Denna gång är det puder och skogsåkning från januari på schemat. Enjoy!


Idag har vi åkt Couloir cosmique med John och Hasslow. Nedre delen av couloiren bjöd på riktigt bra snö och det var riktigt bra snö även ner till Mont Blanc - tunneln. Kanske återkommer vi med en film från idag, har inte hunnit kolla materialet ännu.

The Hotel Face

Nu har Joel åkt hem till Sverige för att se till att hans arm läker ordentligt. Under den tiden ska han göra en av de tråkigaste sakerna han vet, sitta still utan att röra sig. Ett resultat av detta blir många timmar framför datorn och en hel del extra tid i redigeringsprogramet. Här kommer fösta filmen från svensk mark av uttråkad Joel.


Joel skadad

I förrgår bröt Joel underarmen och armbågen i en krasch. Vi åkte nord-couloiren från Aiguille de l'Encrenaz (mer info om åket här). Det är ett hyfsat brant och komplicerat åk, men alla hinder var avklarade och Joel skulle bara åka sista biten av couloiren och ut på det stora puderfältet nedanför. Han åkte lite för fort, fick ett felskär och åkte in i klippväggen.

Direkt märktes att han var skadad och att det var i armbågen han hade mest ont. Då Joel inte är den som gnäller i onödan förstod vi att det var allvarligt och funderade på om vi skulle ringa efter helikopter eller ej. Joel sa att han kunde åka ner så då fick det bli så. vi tog oss ner till vägen mellan Le Buet och Argentiere och lyckades få stopp på första bilen som kom. Joel frös nu mycket och var chockad.

Vi åkte till sjukstugan i Argentiere där han fick en filt, te och morfin. Röntgen visade att ena benet i underarmen var brutet så ambulans tillkallades för vidare transport ner till sjukhuset i Sallanches och operation.

Senare visade det sig även att armbågen gått ur led samt att det var någon fraktur i armbågen, lite oklart med detaljerna. Han opererades igår och ska vara kvar på sjukhuset till tisdag eller onsdag.



Hur lång konvalescensen blir är lite oklart men en uppgift är 6 veckor med gips. Det lutar lite åt att Joel kommer åka till Sverige ett tag och vila upp sig. Det är bara att hoppas att tillfrisknandet går fort och utan komplikationer så att han kan komma tillbaka på snöbrädan så fort som möjligt.


Video på smällen

Sol, snö och klippor.

Igår hittade solen hittat tillbaka till Chamonix. Dagen spenderades i Brevent med en hel del ny kall pudersnö från de senaste dagarnas snöfall. Vi tog oss lite tid till att plocka fram kameran och lyckades få några kort.

Dagen inleddes med att åka en Colouir från toppen till botten. Vi blev förvånade när det i början av åket låg 50cm lätt fluffig snö. Men väl framme vid de brantare patierna av åket hade inte den kalla snön fastnat och föret var hårdare.



Resten av dagen åkte vi på Hotellfacet. Snön var djup så gott som överallt och det fanns en hel del klippor att prova sina vingar på.


Samma klippa med två vinklar och två hopp.


Iden vänstra bilden måste man studera Edvins min mycket noga och sätta sig in i vad han tänker på. Vi har många teorier om detta men sanningen får vi nog aldrig veta.


Sist men inte minst kan dagens fotograf stolt skyta med att ha lyckats fånga Patrik på ett acceptabelt kort flygande ut från en klippa (sista bilden). Detta skall ingen i världshistorien ha lyckats med tidigare så det i sig är en liten bragd.

Med lite tur så lyckas vi få tid över under semestern för att klippa ihop en film från dagen men dagarna är korta så den som lever få se.

RSS 2.0