Joel skadad

I förrgår bröt Joel underarmen och armbågen i en krasch. Vi åkte nord-couloiren från Aiguille de l'Encrenaz (mer info om åket här). Det är ett hyfsat brant och komplicerat åk, men alla hinder var avklarade och Joel skulle bara åka sista biten av couloiren och ut på det stora puderfältet nedanför. Han åkte lite för fort, fick ett felskär och åkte in i klippväggen.

Direkt märktes att han var skadad och att det var i armbågen han hade mest ont. Då Joel inte är den som gnäller i onödan förstod vi att det var allvarligt och funderade på om vi skulle ringa efter helikopter eller ej. Joel sa att han kunde åka ner så då fick det bli så. vi tog oss ner till vägen mellan Le Buet och Argentiere och lyckades få stopp på första bilen som kom. Joel frös nu mycket och var chockad.

Vi åkte till sjukstugan i Argentiere där han fick en filt, te och morfin. Röntgen visade att ena benet i underarmen var brutet så ambulans tillkallades för vidare transport ner till sjukhuset i Sallanches och operation.

Senare visade det sig även att armbågen gått ur led samt att det var någon fraktur i armbågen, lite oklart med detaljerna. Han opererades igår och ska vara kvar på sjukhuset till tisdag eller onsdag.



Hur lång konvalescensen blir är lite oklart men en uppgift är 6 veckor med gips. Det lutar lite åt att Joel kommer åka till Sverige ett tag och vila upp sig. Det är bara att hoppas att tillfrisknandet går fort och utan komplikationer så att han kan komma tillbaka på snöbrädan så fort som möjligt.


Video på smällen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0