Puder, pepp och comeback!

Nu har vi för första gången sedan nyårsdagen fått ett ordentligt och efterlängtat dump. Inte nog med det så har Edvin och grannen Robin börjat åka igen efter skador vilket inneburit nytt pepp till lägenheten och en riktigt fin dag på berget.

 

Till helgen ska Joel tävla i Chamonix så då blir det en resa dit och vi andra hänger med som hejjarklack.

Per ska tillbaka och röntga knäet på måndag och få veta vad som är fel så vi håller tummar och tår för att det är så bra som möjligt.

  

 


Sjukstuga... Check!

Det har hänt en del sedan sist och eftersom vi haft mycket att göra så blir det mindre tid vid datorn och omvärlden får vänta. Förra veckan fick Edvin köras till sjukhus efter att han droppat en klippa och landade platt. Han vred då sitt högra knä och sträckte troligtvis några av ledbanden i knäet. Efter en dryg vecka på kryckor så börjar han nu bli bättre men han kan fortfarande inte åka någonting.

 

Edvin påväg till sjukhuset med hjälp av Erika.

 

I måndags var det tävling i freeride som gällde för lägenheten.  Männen i lägenheten ville förstås visa upp sig till varje pris så de var anmälda och klara. Dock kunde inte Edvin delta då han hoppade runt på kryckor och tävling var därmed ingenting att tänka på. Joel och Per var dock hela och peppade på att testa utmana andra om vem som var den bästa åkaren. I slutändan så gick det inte alls bra för någon i lägenheten.

 

Dessa två bilder kan sammanfatta tävlingsdagen för lägenheten.

 

Joel kraschade i landningen efter sin första klippa och sedan på den sista med. Han var inte alls nöjd med åket men han klarade sig ändå mycket bättre än Per som inte kom hela vägen ner. Per slog i en gren i uthoppet på sin första klippa just vid start och började då rotera i luften. Det resulterade i att han landade med ett utsträckt högerben och framåtvikt. Kraften av landningen gick då rakt ner i knäet och troligtvis så krossades minisken. Per blev liggandes och fick vänta på att en helikopter kunde hämta ner honom från berget och köra han direkt till sjukhuset. I början av februari ska han tillbaka till sjukhuset för magnetröntgen och då för vi veta vad som faktiskt har hänt med knäet. Till dess hoppar Per också omkring med kryckor tillsammans med Edvin och grannen Rasmus som slet av hälsenan i början av december. Det har med andra ord inte varit en så lyckad vecka med andra ord, men skam den som ger sig! Imorgon ska de hela personer i lägenheten upp och åka igen.


Tältturen

Här kommer en kort film från tältturen. Två dagar med fint väder och kall orörd snö.

För övrigt har det börjar snöa igen och idag fick vi åka puder i skogen igen. På måndag är det tävling på schemat som gäller så vi hoppas att det går bra och att vädergudarna ger oss bra förhållanden.


Gott nytt år!

Nu har 2012 passerat och vi välkomnar 2013. Det ser ut som det blir en hel del sol i början av detta året vilket kan bli både kul och mycket hård snö att åka på. Idag har vi packat våra stora väskor inför imorgon när vi ska iväg och sova i tält och gå några kortare turer, vi får se om planerna och tältet håller.

För övrigt så kommer här en kort film från nyårsafton dag som natt. Enjoy!

Nyårsedit from bergsget on Vimeo.


RSS 2.0