Aguille de l'Encrenaz

Här kommer en film från Aguille de l'Encrenaz i februari.




För övrigt så har det inte blivit så mycket åkning den senaste tiden. Imorgon styr vi bilen mot Italien och förhoppningsis kommer vi fram till havet!

En liten bit av Mallory

För några dagar sedan så åkte Edvin, Jakob , John och Pontus sista biten av Mallory. De turade från mittstationen av Aguille du Midi och klättrade sedan upp för couloiren och åkte ner.
Ja historien kan skrivas lång men Joel har klippt ihop en film så vi slipper det.


Joel är tillbaka!

I måndags kom Joel tillbaka från sin vistelse med den svenska sjukvården. Armbågen har inte börjat läka ihop än så den armen ska inte belastas. Därmed blir det inte någon åkning eller klättring utan rehab träning, vandring och möjligtvis lite foto. När armen blir bra igen är det ingen som vet men förhoppningsvis blir det några fler åkdagar innan sommaren. Efter att ha spenderat en månad i Sverige kan man konstatera att det är väldigt platt och lite snö, men god mat.



Sedan Joel åkte från Chamonix har våren kommit, från att vara -20 C nere i byn när han åkte är det nu +20 C. Det skall också tilläggas att den inte kommit några större mängder snö den senaste månaden. Detta tycker Joel var ett helt och hållet korrekt agerande av vädergudarna men han får inga större medhåll av de andra i lägenheten. Snötorka och starka vindar har blåst bort så gott som all mjuk snö och bra bloggmaterial från bergen. Men idag har det börjat snöa igen sådär lagom tills Joel är tillbaka i Chamonix. Så imorgon blir det en tidig morgon och puder!


RSS 2.0