PowPow i Nendaz!

De senaste två veckorna har vi haft 2 dagar med sol annars har det snöat, vanligtvis 10 till 20 cm och ibland 40 cm. Därför har vi hållt oss i skogen dels för den dåliga sikten, dels för lavinrisken och sen att liften till resten av systemet har varit stängd. Det är fortfarande lite folk i systemet och vi börjar bli kända med många av träden i skogen så nu kan man börja åka på lite mer.
 
Här kommer en kort film från skogen i Nendaz.

Puder och korta köer

De senaste dagarna har bjudit på mycket nysnö och fortfarande lite folk i systemet. I helgen öppnade det fler liftar runt om i systemet men från Nendaz så öppnade endast en till stolslift vilket gör att vi fortfarande inte kan åka vidare till resten av liftsystemet. Men vad gör det när det kommer nysnö och skogen kring liften som går från husknuten är riktigt bra. Senare nästa vecka ska det bli sol enligt väderleksrapporterna och då hoppas vi kunna ta oss högre upp på berget för lite öppen åkning.

   

 

Här kommer ett kort klipp från dagen.

Nendaz forest riding from bergsget on Vimeo.


Framme i Nendaz!

Nu är alla nere i Schweiz och vi har hunnit med några dagar med puderåkning. Än så länge är bara några liftar öppna men till helgen ska det öppna en del mer.
 
Lägenheten är av hög bummarstandard och ligger precis vid liften vilket är riktigt najs och innebär många sovmornar.
Joel och Erika fick ett varmt välkomnande när de kom tidigt på morgonen.
 
Det är i princip tomt i systemet än så länge och dom få som åker håller sig i pisten. Mer över till oss! Edvin jobbar bittert vidare i Solothurn men kommer till helgen, lagom till mer snö och fler öppna liftar.
Det första Per gjorde när han började åka var att hitta en stor klippa som han såg försent.
 
Detta är vad dagen har bjudit på!
 
   
   

Ny vinter, nytt folk och nytt berg!

En ny säsong med nytt folk på bloggen! Kvar från förr blir bröderna Edvin och Joel som båda spenderat de senaste åren för snowboardåkningen. Joel tänkte ge sig på en ny vinter efter att ha krossat armbågen i februari. Han har nyligen opererat ut metallplattan och skruvarna från armen och väntar på att operationssåret ska läka innan åkningen kan börja igen

.  

Edvin och Joel.

 

Nya för i år blir Per, Evelina och Erika. Alla spenderade förra vintern i Chamonix och på så vis träffades vi. Det var Erikas första säsong efter att ha suttit fast i ekorrhjulet i Stockholm några år efter skolgången. Men efter en vinter i alperna blev abstinensen under sommaren för stor för att inte åka ner ett år till.

Per och Evelina har innan vintern i Chamonix spenderar två vintrar i Åre. Där lärde de sig att pudersnö inte är den enda snön som är rolig att åka och att danskar inte borde stå på skidor.

     

Så detta är då bloggens nya ansiten detta året.

Från vänster: Per, Erika och Evelina

 

Nu har vintern kommit tillbaka igen och de senaste dagarna har det kommit mycket snö i större delen av Sverige. Nu när vintern kommit så åker vi söderut men inte mot värmen. Per och Evelina åkte i måndags från Uppsala söderut mot alperna eller närmare bestämt Nendaz. Joel och Erika planerar att åka på fredag. Edvin redan är nere i Solothurn i Schweiz och jobbar där fram till nyår men kommer att äta snö p helgerna.

Geten

 

Geten är fortafande vid liv efter att ha varit när skroten mer än en gång vi får se hur länge det varar...

 

 


RSS 2.0