Season edit 11/12

Nu är det inte många veckor kvar innan vi åker mot alperna. Men redan nu så börjar det komma snö på sina håll runt om i Europa. Detta är både sjukt kul och bittert på samma gång när skidorna och brädorna fortfarande är nerpackade för sommarförvaring långt borta. Men då finns det bara en sak att göra, drömma sig tillbaka till tidigare snöfall och peppa inför kommande. Så här kommer en kort summerande film från förra säsongen så hoppas vi på ännu en vit vinter.

 


Nendaz till vintern då!

Nu är det som så att planerna inför vintern börjar klarna. Efter många oväntade vändningar och tvister kan vi nu konstatera att liftkortet i Verbier är bokat! Första tanken var att åka till Engelberg men efter att ha letat boende på tyska i flertalet timmar fick vi tillslut svar från en person. Men efter några veckors mailande och lovord att vi kunde hyra lägenheten fick vi ett svar om att lägenheten var uthyrd men tack för visat intresse. Då började jakten på ett nytt alternativ då vi var sent ute för att hitta någonting nytt i Engelberg. Idéerna flödade om olika orter men tillslut så verkade Nendaz som ett bra alternativ. Vi fick snabbt svar från en mäklare med ett lägenhetshus 150m från liften med en lägenhet som skulle passa oss. Två dagar senare var liftkortet bokat och på måndag ska kontrakt skrivas.

 

Nendaz alltså… en by som ligger fem mil med bil från Verbier, kanske en mil fågelvägen och ingår i Verbiers liftsystem. Det ska tydligen vara bra skogsåkning kring liftarna närmast Nendaz och pisten går hela vägen till vårt hus. Ja det är ungefär vad vi vet om stället, sen är det inte mer än sju mil till Chamonix så det blir nog några dagar där med.

 

Nu väntar vi bara på att det ska bli december och snön kommer på allvar och att oljepengarna finns på kontot.


Armen är hel igen!

Joel var tidigare i veckan på ännu ett läkarbesök hemma i Sverige, denna gången i Umeå. Han fick nu det efterlängtade beskedet att benet armbågen är läkt och får belastas fullt ut. Dock så har armbågsleden fortfarande en minskad rörlighet med ca 20 grader åt båda hållen och kommer att förbli så. Senare i höst ska allt metallskrot ut från armen och sen kan vintern dra igång igen.
 
 
All sjukpersonal har varit överens om en sak och det är att det var en ful fraktur, på ren svenska kan man kalla armbågen för mosad. Detta medför att även om nu armbågen nu är läkt så kommer det att medföra problem i framtiden. Problemen kommer i proportion med hur mycket Joel använder och belastar armbågen. Därmed är klätterkarriären inte satt helt på hyllan men några stora överhäng blir det nog inte. 
 

RSS 2.0